Tur til Mexico, Valle de Bravo

3. januar stod avmarsjen grytidlig fra Trondheim i retning Mexico. Trodde turen ned skulle bli trist, da jeg var den eneste jeg visste om skulle dra fra Trondheim. Det ble korrigert i Amsterdam, der møtte jeg på Lars Tore og Britt. En liten rolig pils ved rulettbaren mens vi ventet på at trønderbanden fra Oslo skulle dukke opp.

Vel fremme i Mexico ble vi møtt av Tonny på flyplassen og dyttet inn i klassiske amerikanske van’er. Turen gikk så vestover, vel to timer før vi var fremme i Valle de Bravo. Innkvartering i 5 store villaer innmuret i sitt lille idylliske område. Kort vei ned til “beachen” med lunsjservering (for de som kom seg dit til lunsj).

Litt ymse aktiviteter i Mexico, men høydepunktet var såklart å starte fra El Penon, kanontermisk plass. Ble mange fine PG-turer, men kunne som vanlig gjerne vært fler timer.

Audun på El Penon i Mexico

Det er godt å være nordmann i Mexico, gruppa vi reiser med er også meget hyggelige. Området kryr generelt av politifolk, så det demmer godt opp for den naive nordmanns sikkerhetsfølelse. Når man får høre at politifolket er her fordi de jobber tungt med å få taket på narkotika og andre kriminelle, så lurer man på om man skal være bekymret.

Villaen vi bodde i

Vi bor 8 i hver av de fem villaene, stor hage til hvert hus også, fint sted å pakke vingen om du skulle trenge det. Vi har vår egen hushjelp som lager frokost til oss, vasker klær og rydder når vi er ute. Gjør også at vi får trimmet spansken, de lokale kan lite/ingenting engelsk, så alt går på spansk. Kjøpte en Lonely Planet lommeparlør, genial investering, vet faktisk hva jeg får når vi spiser.

Meg foran Valle de Bravo

Valle de Bravo (byen) er en blanding av amerikanskt, syd-amerikanskt og spanskt, antagelig typiske mexikanskt. Mange små kapell og kirker rundt omkring. All transport rundt omkring gjør vi i taxi, det koster så godt som ingenting. Ene karen her klarte å kjørte taxi i to timer for 85 pesos (~42 kr). Bilkjøring er også tydelig preget av spansk stil, men de tar ting litt mer med ro. Det hjelper nok når alle veier i byen er laget av sementert stein, så det rister bra selv i lav fart. Noterer meg at alle kjører eldre biler, bortsett fra Coka-Cola som kjører splitter nye Mercedeser.

Ute og spiser på en italiensk restaurant
Maten er meget god, tror de holder litt igjen på styrken for utlendinger. Tacos har fått en ny mening etter middagene her. Enkel tortilla med valgfritt
kjøtt, og så tar man på valgfritt med sauser. Vi har også spist en del på to italienske restauranter som lager meget god mat. Middag koster typisk 200
pesos med drikke, lunsj under 100 pesos.
Tilbake til flyging, det er et helt fantastisk sted å fly. Man kan holde seg oppe i timesvis og fly rund over alt i området her. Været er som en god sommerdag i Norge, så termikken er løst på kanon fra klokken 12, og varer omtrent frem til 16. Dog, ikke flygbart hver eneste dag…
Grått på El Penon
Siste dagen dro vi innom pyramidene Teotihuacán, nord for Mexico City, fikk se sol- og månepyramiden. Grei skuring, bra å få fylt ut på ting-man-burde-ha-sett skjemaet.
Meg foran månepyramiden
Det er fler bilder i galleriet fra turen.