Topptur på Svartdalseggen (Nørdre, Store, Midtre og Søre)

Dagen startet perfekt med solskinn inn på soverommet. Var god stemning rundt frokosten og ivrig matpakkesmørning. Vi satte avgårde ikke så mye senere og traff godt på den lure veien gjennom sumpmyrskogen for å komme ut dit det var tørt.

På vei oppover til Nørdre Svartdalspiggen lettet været fint og oppbrett på armer og bein var obligatorisk. Vi fulgte delvis den vardede stien opp til Nørdre, men tok det vi velger å kalle en snarvei opp til det lille vannet nedenfor toppen. Her satte vi også noen brødskiver til livs for å ha ny energi til siste stigningen. Alle kom seg opp til Nørdre og vi så Store lå der rett sør for oss, kun 15 minutter gange. Lett trav bort til denne toppen med andre ord.

På Store Svartdalspiggen delte vi oss i to, noen (blandt annet meg) valgte å gå videre bortover Svartdalseggen, noe som viste seg å bli en nydelig tur, bare se bildet under.

Vi tok både Midtre og Søre Svartdalspiggen, dog Midtre var vel ikke en skikkelig topp. Vi fikk også med oss de som gikk opp Svartdalsbreen, så ut som en fin tur det også.

Turen ned gikk i Langdalen, en trist lang dal med mye løst underlag. Godt å komme ned til Gjendebu og innta brun sportsdrikk med hele turgjengen i solen.

GPS-logg Gjendebu til Svartdalseggen


Høydeprofil Gjendebu til Svartdalseggen